Contractvrij


De politiek heeft besloten dat er marktwerking in de gezondheidszorg moet komen om de toenemende kosten te kunnen beheersen. Voor ons fysiotherapeuten betekent dit dat we met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten kunnen afsluiten. Echter, in de aangeboden contracten geven de zorgverzekeraars ons niet de vergoeding en de ruimte om de kwaliteit te leveren die wij voor ogen hebben. En kwaliteit is altijd ons uitgangspunt.

De aandacht verschuift ons inziens teveel van patiënt en individu naar targets, productie en winst voor de aandeelhouders. Dat is niet de weg die wij willen inslaan. Onderhandelen over de inhoud van deze standaardcontracten is niet mogelijk.

Daarom werken wij het liefst zonder contracten met de zorgverzekeraars. Wij zien in deze contractvrijheid een uitstekende mogelijkheid om de kwaliteit van ons werk te waarborgen. Voor ons géén knellende regelgeving en géén bureaucratische administratie meer! En u kunt toch gewoon, net als altijd, door ons  behandeld worden. Afhankelijk van uw polis-voorwaarden vergoeden de meeste goede zorgverzekeraars in het algemeen 80% tot 100% van de kosten.

Facturering


Wij zijn in onze praktijk liever met u bezig, dan met onze administratie. Daarom hebben wij de facturering aan Infomedics uitbesteed. De nota's worden per mail digitaal verstuurd op de eerste donderdag van de maand. Voor vragen over onder andere uw nota verwijzen wij u naar de website van Infomedics. (Klik op het onderstaande logo). Staat uw vraag er niet tussen, dan kun u die hier stellen of middels onderstaande gegevens contact met Infomedics opnemen.

 

Annulering


Bij annulering tot 24 uur voor de gemaakte afspraak, vervallen de kosten. Bij annulering binnen 24 uur voorafgaand aan de geplande afspraak wordt het volledige bedrag van het consult in rekening gebracht.

Indien u klachten heeft, en in verband met de COVID maatregelen, de afspraak niet kunt nakomen, wordt er niets in rekening gebracht. In alle andere gevallen van contact afwachting wel.

Tarieven


Download
Tarieven 2024.pdf
Adobe Acrobat document 131.2 KB

Voor een consult Orthopedische Manuele Therapie / Dryneedling, staat gemiddeld 25 minuten ingepland. Dit kan een "hands on" behandeling betreffen, en / of een consulterende inhoud hebben. Ongeacht de inhoud of duur van het consult wordt het volledig geldende tarief in rekening gebracht. In het onderstaande PDF document de tarieven OMT Leusden.

Klik op het logo voor meer informatie